Te a valódi ellenséggel harcolsz?

Érezted már azt, hogy bárhogy küzdesz és bárhogy harcolsz nem jutsz egyről a kettőre az életed bizonyos területein? Hogy időről időre a földön találod magad?

Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy ez azért van, mert nem a valódi ellenséggel harcolsz.
Az igazi ellenséged nem a házastársad…a főnököd, a kollégád, a családod… nem az a betegség, az a függőség vagy azok a körülmények amikkel most szembe nézel…


Ha a fentiekkel vagy bármi mással folyamatos harcod van, és kezdesz belefáradni a küzdelmekbe, lehet, hogy nem az igazi ellenségre pazarlod az energiáidat.

Mit mond a Biblia?

Azt tanítja a Biblia, hogy nem az emberek az ellenségeink; nem test és vér ellen harcolunk, hanem a sötétség erői ellen…(Efezusi levél 6:12)

Vajon tudatosul bennünk, hogy valódi harcainkat nem egymással vagy szerencsétlen körülményekkel, nem a betegségekkel és nem is a politikai pártokkal vagy munkahelyünkkel, hanem a sötétség erőivel vívjuk?
*De mik azok a sötétség erői? Kik tartoznak oda? Mi a céljuk?

“A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én (Jézus) azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek.” (János 10:10)

“Embergyilkos volt kezdettől fogva, és nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság. ” (János 8:44)

A Biblia tanít minket egy ősi ellenségről a Tolvajról, aki lopni jön és aki Embergyilkos volt a kezdetek óta… aki ellene állt Isten akaratának és aki ma is tönkre akarja tenni az életedet. Meg akarja lopni a családodat, az örömödet, a békességedet, a hitedet. Kegyetlen, szeretetlen, gyönyörködik az emberek gyötrődéseiben.
Isten akarata: hogy aki hisz Jézusban, annak örök élete legyen. János 6:40 “Mert az én Atyámnak az az akarata, hogy annak, aki látja a Fiút, és hisz benne, örök élete legyen; én pedig feltámasztom őt az utolsó napon.”

Isten terve az életeddel:

“Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az ÚR -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek.”

Jeremiás 29,11.13

Az ellenség el akarja venni tőled, amit az Atya neked szánt: örök életet, békességet, biztonságot, szeretetet, reményteli jövődet.

JÉZUS örökre legyőzte ezt az ősi ellenséget.

Azok, akik hisznek benne örök győzelmet kaptak felette: “Íme, hatalmat adtam nektek, hogy kígyókon, skorpiókon tapossatok, és az ellenség minden erején, hogy semmi se árthasson nektek. ” (Lukács 10:19)
Ugyanis „mindenki megmenekül, aki segítségül hívja az Úr nevét.”(Róma 10:13)

CÉLOZD MEG ÉS TALÁLD EL A VALÓDI ELLENSÉGET ÉS GYŐZZ!!! Gyere Jézushoz és hívd segítségül a nevét, még MA! A JÖVŐDÉRT, A CSALÁDODÉRT, AZ EGÉSZSÉGEDÉRT AZ ORSZÁGODÉRT!!!!

Nehémiás így biztatta az embereket: Ne féljetek az ellenségtől! A nagy és félelmes ÚRra gondoljatok, és harcoljatok testvéreitekért, fiaitokért, leányaitokért, feleségeitekért és otthonaitokért! (5Móz 3,22; 2Sám 10,12)

Mondd az ellenségnek ma: NEM,NEM,NEM… EDDIG ÉS NEM TOVÁBB!!! ÉN MA ELLENED MEGYEK ÉS FELVESZEM A KESZTYŰT JÉZUS NEVÉBEN!!!

“Én tehát nem céltalanul futok, hanem egy határozott cél felé. Úgy küzdök, mint egy ökölvívó, aki eltalálja az ellenfelét, és nem a levegőbe csapkod.”
(1. Korintus 9:26 )*         

Dánfi Linda Szófia

Oszd meg másokkal!

Adó 1 százalék felajánlása

Újra itt van az adóbevallások ideje. Ha hasznosnak találja az általunk végzett tevékenységet, kérjük támogasson minket! Önnek csak egy kis fáradtságba kerül, számunkra mégis nagy segítség.

Az SZJA 1+1 százalékáról rendelkezhet az adóbevalláskor.

Ha idén Ön is szeretné támogatni munkáját, amit a kaposvári gyerekek napközis táboroztatásában, egy szociális támogató iroda és egy tanoda működtetésében végez, a Békevár Alapítvány adószáma: 18773794-1-14. Az irodában jelenleg önkéntes munkások dolgoznak fizetés nélkül, így minden támogatás közvetlenül az általunk végzett tevékenységek fedezeteként használható fel.

Ha az egyházak számára adható 1%-ot is felajánlaná, ajánljuk egyházunkat. A Magyarországi Baptista Egyház gyülekezetein és intézményein keresztül az ország több mint 350 településén jelen van. A negyedik legjelentősebb egyházként sok tízezer emberrel van rendszeres kapcsolata. Szociális, közoktatási, felsőoktatási intézményeket tart fenn, miközben jelentős hitéleti és kulturális szolgálatot végez. Nemzetközi kapcsolatai szerteágazóak, hisz a baptisták 110 milliós családja világszerte aktív szerepet vállal a helyi közösségek építésében, a vallási és lelkiismereti szabadság képviseletében, valamint a Jézus Krisztusról szóló evangélium hirdetésében.

Ha idén Ön is felajánlaná az egyházak számára felajánlható százalékot  is, a Magyarországi Baptista Egyház technikai száma: 0286.

Köszönjük, hogy támogatja munkánkat! Örömmel vesszük, ha abba közvetlenül is bekapcsolódik.

Adó 1% technikai szám

Alpha kurzus

Az Alpha egy olyan évente egyszer ősszel megrendezett 10 részes programsorozat ahol a kereszténység alapjait lehet felfedezni. Minden alkalom egy étkezésből, egy előadás meghallgatásából és kiscsoportos beszélgetésből áll, ahol mindenki megoszthatja a gondolatait.

Témákból: Kicsoda Jézus? Miért halt meg Jézus? Hogyan lehet hitem? Miért és hogyan imádkozzam? Miért és hogyan olvassam a Bibliát? Hogyan vezet minket Isten?

Ha szívesen részt vennél a legközelebbi Alphán jelentkezz itt:  http://bit.ly/bekevaralpha3 

Facebook esemény:  Alpha kurzus

Békevár Óvoda

Óvodánk világnézetileg elkötelezett, keresztyén szemléletű óvoda (felekezetközi), de vallásos háttértől és felekezeti hovatartozástól függetlenül bárki jelentkezhet. Semmilyen gyülekezethez kapcsolódó programunk nem kötelező, de bármikor szívesen látunk a Békevárban családoddal együtt.

Óvópedagógusok és dajka visel gondot a gyermekekre. Két csoporttal működünk, folyamatosan várjuk a beiratkozókat.

Választható programok: ovis angol (Dora’s house), zeneovi, úszás oktatás, művészeti nevelés.

https://www.facebook.com/bekevar.ovoda

Istentisztelet Nagyatádon

Nagyatádon is van egy közösség. Ha ott élsz keresd Horváth András gyülekezetvezetőt: 20/886-2191

Ifjúsági program

Közösség Istennel és egymással. Ezt tartjuk fontosnak alkalmainkon és ezért is olyan változatosak. Minden szombaton 18:00-tól várunk téged is ifire, ha szívesen beszélgetnél más fiatalokkal a Bibliáról vagy csak érdekel, hogy mi is az a kereszténység. Sokat beszélgetünk, de jó sokat is játszunk együtt. Ha érdekelnek a programjaink, vagy csak szívesen néznél képeket az alkalmainkról, akkor kattints ide!

Házicsoportok

Beszélgetés, bibliatanulmányozás, imádkozás, közösség kis csoportokban magánházaknál. 

Érdekelne házicsoportban való részvétel? Jelentkezz: http://bit.ly/hazicsoport

Alapozó csoport

Ha valaki döntést hozott Jézus Krisztus követése mellett, és szeretné a bibliai alapokat jobban megismerni, később bemerítkezni, ebbe a csoportba várjuk. Folyamatosan be lehet kapcsolódni, a találkozók témája időközönként ismétlődik.

Bibliaoktatás gyermekeknek, tinédzsereknek

3-12 év között, az igehirdetés ideje alatt iskolaidőben

Istentiszteleteink

Vasárnap délelőtt 10 órától a Békevárban találkozunk istentiszteleten, ahol éneklünk, igehirdetést hallgatunk meg egy-egy biblia téma alapján, aztán beszélgetünk is egymással, akár egy kávé mellett.
Ha érdekel milyen szokott ez lenni, gyere el személyesen, vagy nézz bele a Békevár youtube csatornáján, hogy mi is történik itt.
Szeretettel várunk!