Te a valódi ellenséggel harcolsz?

Érezted már azt, hogy bárhogy küzdesz és bárhogy harcolsz nem jutsz egyről a kettőre az életed bizonyos területein? Hogy időről időre a földön találod magad?

Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy ez azért van, mert nem a valódi ellenséggel harcolsz.
Az igazi ellenséged nem a házastársad…a főnököd, a kollégád, a családod… nem az a betegség, az a függőség vagy azok a körülmények amikkel most szembe nézel…


Ha a fentiekkel vagy bármi mással folyamatos harcod van, és kezdesz belefáradni a küzdelmekbe, lehet, hogy nem az igazi ellenségre pazarlod az energiáidat.

Mit mond a Biblia?

Azt tanítja a Biblia, hogy nem az emberek az ellenségeink; nem test és vér ellen harcolunk, hanem a sötétség erői ellen…(Efezusi levél 6:12)

Vajon tudatosul bennünk, hogy valódi harcainkat nem egymással vagy szerencsétlen körülményekkel, nem a betegségekkel és nem is a politikai pártokkal vagy munkahelyünkkel, hanem a sötétség erőivel vívjuk?
*De mik azok a sötétség erői? Kik tartoznak oda? Mi a céljuk?

„A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én (Jézus) azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek.” (János 10:10)

„Embergyilkos volt kezdettől fogva, és nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság. ” (János 8:44)

A Biblia tanít minket egy ősi ellenségről a Tolvajról, aki lopni jön és aki Embergyilkos volt a kezdetek óta… aki ellene állt Isten akaratának és aki ma is tönkre akarja tenni az életedet. Meg akarja lopni a családodat, az örömödet, a békességedet, a hitedet. Kegyetlen, szeretetlen, gyönyörködik az emberek gyötrődéseiben.
Isten akarata: hogy aki hisz Jézusban, annak örök élete legyen. János 6:40 „Mert az én Atyámnak az az akarata, hogy annak, aki látja a Fiút, és hisz benne, örök élete legyen; én pedig feltámasztom őt az utolsó napon.”

Isten terve az életeddel:

„Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az ÚR -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek.”

Jeremiás 29,11.13

Az ellenség el akarja venni tőled, amit az Atya neked szánt: örök életet, békességet, biztonságot, szeretetet, reményteli jövődet.

JÉZUS örökre legyőzte ezt az ősi ellenséget.

Azok, akik hisznek benne örök győzelmet kaptak felette: „Íme, hatalmat adtam nektek, hogy kígyókon, skorpiókon tapossatok, és az ellenség minden erején, hogy semmi se árthasson nektek. ” (Lukács 10:19)
Ugyanis „mindenki megmenekül, aki segítségül hívja az Úr nevét.”(Róma 10:13)

CÉLOZD MEG ÉS TALÁLD EL A VALÓDI ELLENSÉGET ÉS GYŐZZ!!! Gyere Jézushoz és hívd segítségül a nevét, még MA! A JÖVŐDÉRT, A CSALÁDODÉRT, AZ EGÉSZSÉGEDÉRT AZ ORSZÁGODÉRT!!!!

Nehémiás így biztatta az embereket: Ne féljetek az ellenségtől! A nagy és félelmes ÚRra gondoljatok, és harcoljatok testvéreitekért, fiaitokért, leányaitokért, feleségeitekért és otthonaitokért! (5Móz 3,22; 2Sám 10,12)

Mondd az ellenségnek ma: NEM,NEM,NEM… EDDIG ÉS NEM TOVÁBB!!! ÉN MA ELLENED MEGYEK ÉS FELVESZEM A KESZTYŰT JÉZUS NEVÉBEN!!!

„Én tehát nem céltalanul futok, hanem egy határozott cél felé. Úgy küzdök, mint egy ökölvívó, aki eltalálja az ellenfelét, és nem a levegőbe csapkod.”
(1. Korintus 9:26 )*         

Dánfi Linda Szófia

Oszd meg másokkal!

Adó 1 százalék felajánlása

Újra itt van az adóbevallások ideje. Ha hasznosnak találja az általunk végzett tevékenységet, kérjük támogasson minket! Önnek csak egy kis fáradtságba kerül, számunkra mégis nagy segítség.

Az SZJA 1+1 százalékáról rendelkezhet az adóbevalláskor.

Ha idén Ön is szeretné támogatni olyan szervezet munkáját, ahol  a támogatás közvetlenül a tevékenységeket igénybe vevőkre van fordítva, önkéntesek dolgoznak, hogy minél több gyermek, fiatal és felnőtt számára segítséget nyújthassunk táboroztatásban, családi kapcsolatok erősítésében, szociális és mentális segítésben, akkor kérjük támogassa munkánkat!
Békevár Alapítvány adószáma: 18773794-1-14.

Ha az egyházak számára adható 1%-ot is felajánlaná, ajánljuk egyházunkat. A Magyarországi Baptista Egyház gyülekezetein és intézményein keresztül az ország több mint 350 településén jelen van. A negyedik legjelentősebb egyházként sok tízezer emberrel van rendszeres kapcsolata. Szociális, közoktatási, felsőoktatási intézményeket tart fenn, miközben jelentős hitéleti és kulturális szolgálatot végez. Nemzetközi kapcsolatai szerteágazóak, hisz a baptisták 110 milliós családja világszerte aktív szerepet vállal a helyi közösségek építésében, a vallási és lelkiismereti szabadság képviseletében, valamint a Jézus Krisztusról szóló evangélium hirdetésében.

Ha idén Ön is felajánlaná az egyházak számára felajánlható százalékot  is, a Magyarországi Baptista Egyház technikai száma: 0286.

Köszönjük, hogy támogatja munkánkat! Örömmel vesszük, ha abba közvetlenül is bekapcsolódik.

Adó 1% technikai szám

Alpha kurzus

Az Alpha egy olyan évente egyszer ősszel megrendezett 10 részes programsorozat ahol a kereszténység alapjait lehet felfedezni. Minden alkalom egy étkezésből, egy előadás meghallgatásából és kiscsoportos beszélgetésből áll, ahol mindenki megoszthatja a gondolatait.

Témákból: Kicsoda Jézus? Miért halt meg Jézus? Hogyan lehet hitem? Miért és hogyan imádkozzam? Miért és hogyan olvassam a Bibliát? Hogyan vezet minket Isten?

Ha szívesen részt vennél a legközelebbi Alphán jelentkezz itt:  http://bit.ly/bekevaralpha3 

Facebook esemény:  Alpha kurzus

Békevár Óvoda

Óvodánk világnézetileg elkötelezett, keresztyén szemléletű óvoda (felekezetközi), de vallásos háttértől és felekezeti hovatartozástól függetlenül bárki jelentkezhet. Semmilyen gyülekezethez kapcsolódó programunk nem kötelező, de bármikor szívesen látunk a Békevárban családoddal együtt.

Óvópedagógusok és dajka visel gondot a gyermekekre. Két csoporttal működünk, folyamatosan várjuk a beiratkozókat.

Választható programok: ovis angol (Dora’s house), zeneovi, úszás oktatás, művészeti nevelés.

https://www.facebook.com/bekevar.ovoda

Istentisztelet Nagyatádon

Nagyatádon is van egy közösség. Ha ott élsz keresd Horváth András gyülekezetvezetőt: 20/886-2191

Ifjúsági program

Közösség Istennel és egymással. Ezt tartjuk fontosnak alkalmainkon és ezért is olyan változatosak. Minden szombaton 18:00-tól várunk téged is ifire, ha szívesen beszélgetnél más fiatalokkal a Bibliáról vagy csak érdekel, hogy mi is az a kereszténység. Sokat beszélgetünk, de jó sokat is játszunk együtt. Ha érdekelnek a programjaink, vagy csak szívesen néznél képeket az alkalmainkról, akkor kattints ide!

Házicsoportok

Beszélgetés, bibliatanulmányozás, imádkozás, közösség kis csoportokban magánházaknál. 

Érdekelne házicsoportban való részvétel? Jelentkezz: http://bit.ly/hazicsoport

Alapozó csoport

Ha valaki döntést hozott Jézus Krisztus követése mellett, és szeretné a bibliai alapokat jobban megismerni, később bemerítkezni, ebbe a csoportba várjuk. Folyamatosan be lehet kapcsolódni, a találkozók témája időközönként ismétlődik.

Bibliaoktatás gyermekeknek, tinédzsereknek

3-12 év között, az igehirdetés ideje alatt iskolaidőben

Istentiszteleteink

Vasárnap délelőtt 10 órától a Békevárban találkozunk istentiszteleten, ahol éneklünk, igehirdetést hallgatunk meg egy-egy biblia téma alapján, aztán beszélgetünk is egymással, akár egy kávé mellett.
Ha érdekel milyen szokott ez lenni, gyere el személyesen, vagy nézz bele a Békevár youtube csatornáján, hogy mi is történik itt.
Szeretettel várunk!