Hogyan lettem keresztény?

A legnagyobb hibám talán az volt, hogy sok embernél jobbnak tartottam magam.


Gyermekkoromtól kezdve jártam gyülekezetbe és alapvetően jól is éreztem ott magam. Népszerű akartam lenni az iskolában is, ezért sportoltam, színjátszó körbe jártam, és annak ellenére, hogy jól is tanultam, nagyon igyekeztem, hogy ne tartsanak pedálnak. Ugyanígy megtudtam felelni a gyülekezeti elvárásoknak is. Jól viselkedtem, és mivel érdekelt, sok keresztény könyvet elolvastam.

10-12 éves lehettem, amikor a két bátyám – egyébként hatan vagyunk testvérek – nagyon komolyan kezdték venni a hitet, és Istent. Minden reggel Bibliát olvastak, imádkoztak. Azt kezdtem figyelni, mikor hagyják abba, de nem ez történt. Nagy hatással voltak rám.

Többször is megéreztem, hogy valami nincs rendben az életemben, valami hiányzik. Valahogy azonban mindig túlléptem ezeken az érzéseken és gondolatokon, nem akartam velük szembenézni. 16 éves voltam, amikor egy fiatalokból álló csoport érkezett gyülekezetünkbe, hogy a Fő utcán és egy nevelőotthonban beszéljenek az embereknek Jézusról. Legtöbbször én is velük mentem, mert nem akartam kilógni a sorból. Mielőtt hazamentek, egy vasárnap délután néhányan közülük elmondták a gyülekezetben hogyan kezdték el keresztyén életüket. Egyikük, úgy tűnt, az én életemet mondja el. Mindenkinél jobb embernek gondolta magát a gyülekezetben, egy napon mégis rá kellett döbbennie, hogy semmi köze sincs Istenhez! Magamra ismertem. Szörnyen éreztem magam, megláttam, hogy haragban vagyok Istennel és elválasztanak Istentől a bűneim. Kegyelmet kértem Istentől, mert felismertem, hogy jogosan büntethetne. És Isten akkor megbocsátott!

Nem lett egyik pillanatról a másikra más az életem, de egyre érzékenyebb lettem Isten hangjára. Már érdekelt, hogy mi a véleménye az életemről. A főiskolai kollégiumi éveim láttam meg teljesen nyilvánvalóan, mit jelent Jézussal és Jézus nélkül élni. Jobb vele! Ő tudja mire van szükségem. Olyan barátokat ismerhettem meg, akik nem csak haverok, hanem hajlandóak akár egy éjszakát áttanulni velem egy fizika dolgozatra. 

Timiben nagyszerű feleségre találtam, négy gyönyörű gyermekünk született, a munkámat is szeretem. De nem csak ezeknek tudok örülni, hanem annak, hogy eltűnt az életemből az üresség, és akkor sem tér vissza, amikor egyedül vagyok.

Jóföldi Endre, gyülekezetvezető 

1975-ben születtem, Jézus Krisztust 16 éves korom óta követem, 1999-ben házasodtam meg, feleségemmel Timivel 4 gyermeket kaptunk. A három nagyobb, már szintén Jézus követője lett.  Egy szoftverfejlesztéssel foglalkozó, kis 30 fős cég társalapítója és ügyvezetője vagyok, mérnök informatikus. 

A kaposvári Békevár Baptista gyülekezetvezető presbitereként szolgálok. A Dunántúli Egyházkerületben, mint a Stratégiai csoport tagja és a kerület titkára van feladatom. Teológián először a BTA Misszió szakán tanultam, majd MA diplomát Gyakorlati szolgálat területén a TCMI Teológián szereztem. Jelenleg is ott tanulok egy következő MDiv fokozatért. 

A vezetés kérdése egyre inkább foglalkoztat. Egyik TCMI tanáromtól tanultam, hogy egy vezető, csak addig vezető, amíg tanul. Igyekszem így élni, ma is tanulóvezető vagyok. A tanultakat az általam indított Gyülekezetvezetés című, pásztoroknak, gyülekezeti vezetőknek szóló blogon meg is szoktam osztani. Ahogy kisfiam mondaná, amúgy Mensa tag vagyok. 

Oszd meg másokkal!

Adó 1 százalék felajánlása

Újra itt van az adóbevallások ideje. Ha hasznosnak találja az általunk végzett tevékenységet, kérjük támogasson minket! Önnek csak egy kis fáradtságba kerül, számunkra mégis nagy segítség.

Az SZJA 1+1 százalékáról rendelkezhet az adóbevalláskor.

Ha idén Ön is szeretné támogatni olyan szervezet munkáját, ahol  a támogatás közvetlenül a tevékenységeket igénybe vevőkre van fordítva, önkéntesek dolgoznak, hogy minél több gyermek, fiatal és felnőtt számára segítséget nyújthassunk táboroztatásban, családi kapcsolatok erősítésében, szociális és mentális segítésben, akkor kérjük támogassa munkánkat!
Békevár Alapítvány adószáma: 18773794-1-14.

Ha az egyházak számára adható 1%-ot is felajánlaná, ajánljuk egyházunkat. A Magyarországi Baptista Egyház gyülekezetein és intézményein keresztül az ország több mint 350 településén jelen van. A negyedik legjelentősebb egyházként sok tízezer emberrel van rendszeres kapcsolata. Szociális, közoktatási, felsőoktatási intézményeket tart fenn, miközben jelentős hitéleti és kulturális szolgálatot végez. Nemzetközi kapcsolatai szerteágazóak, hisz a baptisták 110 milliós családja világszerte aktív szerepet vállal a helyi közösségek építésében, a vallási és lelkiismereti szabadság képviseletében, valamint a Jézus Krisztusról szóló evangélium hirdetésében.

Ha idén Ön is felajánlaná az egyházak számára felajánlható százalékot  is, a Magyarországi Baptista Egyház technikai száma: 0286.

Köszönjük, hogy támogatja munkánkat! Örömmel vesszük, ha abba közvetlenül is bekapcsolódik.

Adó 1% technikai szám

Alpha kurzus

Az Alpha egy olyan évente egyszer ősszel megrendezett 10 részes programsorozat ahol a kereszténység alapjait lehet felfedezni. Minden alkalom egy étkezésből, egy előadás meghallgatásából és kiscsoportos beszélgetésből áll, ahol mindenki megoszthatja a gondolatait.

Témákból: Kicsoda Jézus? Miért halt meg Jézus? Hogyan lehet hitem? Miért és hogyan imádkozzam? Miért és hogyan olvassam a Bibliát? Hogyan vezet minket Isten?

Ha szívesen részt vennél a legközelebbi Alphán jelentkezz itt:  http://bit.ly/bekevaralpha3 

Facebook esemény:  Alpha kurzus

Békevár Óvoda

Óvodánk világnézetileg elkötelezett, keresztyén szemléletű óvoda (felekezetközi), de vallásos háttértől és felekezeti hovatartozástól függetlenül bárki jelentkezhet. Semmilyen gyülekezethez kapcsolódó programunk nem kötelező, de bármikor szívesen látunk a Békevárban családoddal együtt.

Óvópedagógusok és dajka visel gondot a gyermekekre. Két csoporttal működünk, folyamatosan várjuk a beiratkozókat.

Választható programok: ovis angol (Dora’s house), zeneovi, úszás oktatás, művészeti nevelés.

https://www.facebook.com/bekevar.ovoda

Istentisztelet Nagyatádon

Nagyatádon is van egy közösség. Ha ott élsz keresd Horváth András gyülekezetvezetőt: 20/886-2191

Ifjúsági program

Közösség Istennel és egymással. Ezt tartjuk fontosnak alkalmainkon és ezért is olyan változatosak. Minden szombaton 18:00-tól várunk téged is ifire, ha szívesen beszélgetnél más fiatalokkal a Bibliáról vagy csak érdekel, hogy mi is az a kereszténység. Sokat beszélgetünk, de jó sokat is játszunk együtt. Ha érdekelnek a programjaink, vagy csak szívesen néznél képeket az alkalmainkról, akkor kattints ide!

Házicsoportok

Beszélgetés, bibliatanulmányozás, imádkozás, közösség kis csoportokban magánházaknál. 

Érdekelne házicsoportban való részvétel? Jelentkezz: http://bit.ly/hazicsoport

Alapozó csoport

Ha valaki döntést hozott Jézus Krisztus követése mellett, és szeretné a bibliai alapokat jobban megismerni, később bemerítkezni, ebbe a csoportba várjuk. Folyamatosan be lehet kapcsolódni, a találkozók témája időközönként ismétlődik.

Bibliaoktatás gyermekeknek, tinédzsereknek

3-12 év között, az igehirdetés ideje alatt iskolaidőben

Istentiszteleteink

Vasárnap délelőtt 10 órától a Békevárban találkozunk istentiszteleten, ahol éneklünk, igehirdetést hallgatunk meg egy-egy biblia téma alapján, aztán beszélgetünk is egymással, akár egy kávé mellett.
Ha érdekel milyen szokott ez lenni, gyere el személyesen, vagy nézz bele a Békevár youtube csatornáján, hogy mi is történik itt.
Szeretettel várunk!