RSS
Hírek

TESCO-s hívő?

2010-02-19

Kétféle hívő van? TESCO-s hívő és mezei, vagy mondhatni egyszerű hívő.

Még mielőtt félreértés lenne, nem az kérdésem, hogy ki jár a TESCO-ba vásárolni, és ki nem. Ugyanis tényleg kétféle hívő van. Az egyik fogyasztói szemléletű. Ezt nevezem én az egyszerűség kedvéért TESCO-s hívőnek. A másik szolgáló természetű.

Milyen is a TESCO-s hívő? Tisztában van a legfontosabb fogalmakkal. - 2 in 1: Two in One, magyarul kettő az egyben. Ha megfigyeltük legújabban már sokszor három az egyben. Például: sampon és hajkondicionáló, tusfürdő és hidratáló krém, evangélium + egészség, evangélium és pénz egyben vagy éppen evangélium és pénztelenség. Kombinálunk. Pedig nem kell. - Duopack: Dupla csomagolás. Így kedvezőbb az ár. Nem kerül annyibba, mintha kétszer egy csomagot vennénk. Azért is, mert kisebb a benzinköltség. Kevesebbszer kell elmenni a boltba. Mi egy hónapra elegendőt vásárolunk. Igéből is. - Fontos a csomagolás: Milyen a doboz? Milyen az imaház? Milyenek az énekek? Vagy ha "csak" igehirdetés van, akkor olyan szegényesnek érezzük az istentiszteletet. Nem elég színes. Aztán ki csomagolja az üzenet? Ha nem a lelkipásztor, akkor nem is jövünk. Több fiatal is mondta, hogy pár éve, ha tudták, hogy nem a lelkipásztor beszél, akkor komolyan gondolkoztak, hogy érdemes-e jönni. - Akció: figyeljük az akciókat. Vannak, akik az ünnepek előtt jönnek csak bevásárolni, amúgy egyáltalán nem is járnak. Karácsony, húsvét, esetleg hálaadónap. Akkor különben is lehet számítani különleges eseményekre, akciókra. Vendégszolgáló, harangzenekar, talán még termékkóstoló is lesz. Mi úgy hívjuk, hogy közös ebéd.

Tudjuk, hogy nem így kellene működni az életünknek, nem így kellene működni a gyülekezetnek. De akkor hogyan?

Jóföldi Endre


Olvass még:

Honnan tudhatom hogy létezik Isten?

2018-04-30

Bódi Mátyás rövid videókban foglalja az össze a legfontosabb istenérveket. Érdemes megnézni őket!

Ismerd meg a kezdeteket

2017-12-24

Mostanában a Mózes I könyvét olvassuk és ismerjük meg az istentiszteleteinken. Ezzel kapcsolatos a következő videó.

2017-es napközis tábor

2017-05-18

Idén is megrendezzük nyári napközis táborunkat a Békevárban.

Mit jelent a bemerítés?

2016-08-03

A bemerítést az Úr Jézus parancsa és a Biblia tanítása szerint gyakoroljuk, amikor olyan embereket merítünk vízbe (keresztelünk meg), akik Isten örömhírét, az evangéliumot megismerve hitre jutottak, saját döntésük alapján pedig el kívánják kötelezni magukat az Úr Jézus követésére és Isten családjához akarnak tartozni. A bemerítés azt szimbolizálja, hogy az ember, aki eddig bűneiben és bűneinek élt, eltemeti, halálba adja régi életét, és átadja élete irányítását Krisztusnak, hogy ő kezdjen vele egy új, Istennek tetsző és a bűn szolgaságától szabad életet (Róm 6:4-5). Nyilvános megvallása annak, hogy Jézus Krisztust választjuk életünk Urának és szeretjük őt annyira, hogy engedelmeskedünk neki ebben is.

Görög tábor 2016

2016-04-27

2016 nyarán is megrendezésre kerül napközis gyerektáborunk Kaposváron, a Béke-Füredi lakótelepen, a Békevár Alapítvány szervezésében. Többen szívesen visszajárnak már évek óta. A biztonság mellett természetesen arról is gondoskodunk, hogy gyermeke jól érezze magát.

Az 5 legtöbbet hallgatott tanítás a Békevárban 2015-ben

2016-01-19

Hallgasd és olvasd, tanulmányozd a Bibliát, mert aktuális válaszokat találhatsz benne az életed kérdéseire. A Békevárban elhangzott tanítások közül ezeket hallgattátok a legtöbbször a tavalyi évben. Hallgasd őket, akár először, akár újra!

Kaposvári Békevár Baptista Gyülekezet 2017 - Kaposvár Béke utca 30.  - kapcsolat@bekevar.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio