RSS
Hírek

A magyarországi baptisták kiállnak a hiteles egyházak mellett

2011-09-06

A baptista egyház kiáll azon evangéliumi, hiteles egyházak mellett, amelyek „első körben” nem kerültek az elismert felekezetek közé az új egyházi törvény értelmében.

Mészáros Kálmán, a Magyarországi Baptista Egyház és a Magyar Baptisták Világszövetségének elnöke az MTI-nek küldött közleményében azt írja: ezek az egyházak hosszú évtizedek óta a megtérés evangéliumát hirdetik hűségesen és eddigi szellemi, valamint oktatási és szociális munkásságuk révén jó bizonyságot szereztek a társadalom előtt áttekinthető, hiteles tevékenységükkel.

Mészáros Kálmán egyebek mellett a metodistákat, a pünkösdistákat, az adventistákat, az Üdvhadsereget, illetve a Golgota Keresztény Gyülekezetet nevezte meg, mint amelyek szintén megfelelnek az egyház kritériumainak. Reményét fejezte ki, hogy az Országgyűlés őszi ülésszaka napirendre tűzi ezen egyházak törvényes elismerését.

A lelkiismeret és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek, vallási közösségek jogállásáról szóló törvény tizennégy egyházat és vallásfelekezetet ismert el. A július 12-én elfogadott jogszabály értelmében a többi vallási közösség egyházzá nyilvánításáról a parlament kétharmados többséggel dönthet majd.

– Mi, baptisták, akik a reformáció óta jelen vagyunk a Kárpát-medence népei szellemi arculatának formálásában, természetesnek tartjuk, hogy a törvény az elismert egyházak közé sorol bennünket – írta Mészáros Kálmán. – Hazánk és benne népünk sorsa napjainkban ismét egy jelentős mérföldkőhöz érkezett. Új alkotmány és ehhez kapcsolódóan számos sarkalatos törvény fogja szabályozni országunk működését a jövőben. Ezek között fontosnak tartjuk az új egyházi törvény életbe lépését is, amely a húsz évvel ezelőtti, számtalan szakadást és megosztottságot generáló ultraliberális törvény helyébe lép majd – mutatott rá.

Utalt arra, hogy a magyar baptisták vasárnap konferenciát tartottak a Pilis hegységben található tahi táborukban, ahol szintén kiálltak a hiteles egyházak mellett. A mintegy ezer résztvevőt számláló találkozón a szomszédos országok baptista képviselete is jelen volt. A Felvidék, Kárpátalja, Erdély és Vajdaság baptista küldöttsége mellett a horvátországi baptisták is elnöki szinten képviseltették magukat – jegyezte meg.

MTI


Olvass még:

Ismerd meg a kezdeteket

2017-12-24

Mostanában a Mózes I könyvét olvassuk és ismerjük meg az istentiszteleteinken. Ezzel kapcsolatos a következő videó.

2017-es napközis tábor

2017-05-18

Idén is megrendezzük nyári napközis táborunkat a Békevárban.

Mit jelent a bemerítés?

2016-08-03

A bemerítést az Úr Jézus parancsa és a Biblia tanítása szerint gyakoroljuk, amikor olyan embereket merítünk vízbe (keresztelünk meg), akik Isten örömhírét, az evangéliumot megismerve hitre jutottak, saját döntésük alapján pedig el kívánják kötelezni magukat az Úr Jézus követésére és Isten családjához akarnak tartozni. A bemerítés azt szimbolizálja, hogy az ember, aki eddig bűneiben és bűneinek élt, eltemeti, halálba adja régi életét, és átadja élete irányítását Krisztusnak, hogy ő kezdjen vele egy új, Istennek tetsző és a bűn szolgaságától szabad életet (Róm 6:4-5). Nyilvános megvallása annak, hogy Jézus Krisztust választjuk életünk Urának és szeretjük őt annyira, hogy engedelmeskedünk neki ebben is.

Görög tábor 2016

2016-04-27

2016 nyarán is megrendezésre kerül napközis gyerektáborunk Kaposváron, a Béke-Füredi lakótelepen, a Békevár Alapítvány szervezésében. Többen szívesen visszajárnak már évek óta. A biztonság mellett természetesen arról is gondoskodunk, hogy gyermeke jól érezze magát.

Az 5 legtöbbet hallgatott tanítás a Békevárban 2015-ben

2016-01-19

Hallgasd és olvasd, tanulmányozd a Bibliát, mert aktuális válaszokat találhatsz benne az életed kérdéseire. A Békevárban elhangzott tanítások közül ezeket hallgattátok a legtöbbször a tavalyi évben. Hallgasd őket, akár először, akár újra!

Házasság hete programok Kaposváron is

2016-01-13

Egyedülálló 1 hetes rendezvénysorozat, amely Valentin-nap környékén a házasság fontosságára, értékeire kívánja irányítani a figyelmet már KAPOSVÁRON is. A Békevárban február 11-én csütörtökön, 18 órától lesz Tapolyai Emőke szexuálpszichológus előadása Szex a házasságban címmel.

Kaposvári Békevár Baptista Gyülekezet 2017 - Kaposvár Béke utca 30.  - kapcsolat@bekevar.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio