RSS
Hírek

Jó helyre kerültek a kaposvári cipősdobozok

2010-12-29

2010 december 23-án délelőtt került sor a kaposvári Családsegítő ez évi karácsonyi ünnepségére a Gépészeti Szakközépiskola aulájában. Egy emlékezetes zenés, bábos műsor után, eljutottak a Kaposváron elkészített cipősdobozok a helyi rászoruló családokhoz. Sok gyermeknek szerezhettünk örömet, de megtapasztaltuk, öröm volt adni is!

320 darab Kaposváron készült cipősdoboz került más kaposvári családokhoz a SzocioNet Dél-Dunántúli Regionális Módszertani Humán Szolgáltató Központ munkatársainak közreműködésével.

Fodor Lilla, az akciót összehangoló Békevár Alapítvány munkatársa így fogalmazott: "Amikor kiderült, hogy mi is bekapcsolódunk rögtön az jutott eszembe, évekkel ezelőtt én is átélhettem a cipősdoboz örömét, amikor kisgyermekként kaphattam ilyen ajándékot. Tudom, hogy mit jelent ez egy gyermek számára, ez jelentette a motivácíót a gyűjtéssel járó nehézségekben."

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki cipődobozt készített! Külön köszönet azoknak a gyülekezet (Békevár és Reménység Kapuja baptista gyülekezetek, Keresztény Közösség) önkénteseinek, akik a hidegben is vállalták a Kossuth téri átvevő pontban való segítést.

Reméljük, hogy az akció során minden résztvevő megtapasztalhatott valamit a minket is megajándékozó Isten szeretetéből! Ő Jézus Krisztust adta, hogy aki hisz benne ne vesszen el, hanem örök élete legyen.


Olvass még:

Honnan tudhatom hogy létezik Isten?

2018-04-30

Bódi Mátyás rövid videókban foglalja az össze a legfontosabb istenérveket. Érdemes megnézni őket!

Ismerd meg a kezdeteket

2017-12-24

Mostanában a Mózes I könyvét olvassuk és ismerjük meg az istentiszteleteinken. Ezzel kapcsolatos a következő videó.

2017-es napközis tábor

2017-05-18

Idén is megrendezzük nyári napközis táborunkat a Békevárban.

Mit jelent a bemerítés?

2016-08-03

A bemerítést az Úr Jézus parancsa és a Biblia tanítása szerint gyakoroljuk, amikor olyan embereket merítünk vízbe (keresztelünk meg), akik Isten örömhírét, az evangéliumot megismerve hitre jutottak, saját döntésük alapján pedig el kívánják kötelezni magukat az Úr Jézus követésére és Isten családjához akarnak tartozni. A bemerítés azt szimbolizálja, hogy az ember, aki eddig bűneiben és bűneinek élt, eltemeti, halálba adja régi életét, és átadja élete irányítását Krisztusnak, hogy ő kezdjen vele egy új, Istennek tetsző és a bűn szolgaságától szabad életet (Róm 6:4-5). Nyilvános megvallása annak, hogy Jézus Krisztust választjuk életünk Urának és szeretjük őt annyira, hogy engedelmeskedünk neki ebben is.

Görög tábor 2016

2016-04-27

2016 nyarán is megrendezésre kerül napközis gyerektáborunk Kaposváron, a Béke-Füredi lakótelepen, a Békevár Alapítvány szervezésében. Többen szívesen visszajárnak már évek óta. A biztonság mellett természetesen arról is gondoskodunk, hogy gyermeke jól érezze magát.

Az 5 legtöbbet hallgatott tanítás a Békevárban 2015-ben

2016-01-19

Hallgasd és olvasd, tanulmányozd a Bibliát, mert aktuális válaszokat találhatsz benne az életed kérdéseire. A Békevárban elhangzott tanítások közül ezeket hallgattátok a legtöbbször a tavalyi évben. Hallgasd őket, akár először, akár újra!

Kaposvári Békevár Baptista Gyülekezet 2017 - Kaposvár Béke utca 30.  - kapcsolat@bekevar.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio